Kategorier
Trädfällning

Trädfällning i Uppsala med skylift

En trädfällning i Uppsala måste alltid ske på ett säkert sätt. Det säkraste sättet att ta ner ett träd är genom sektionsfällning. Läs vidare för mer info.

Trädfällning är ingen enkel konst, det är ett gediget hantverk där säkerhet och precision går hand i hand. Därför är det oftast bäst att ta hjälp av ett företag som är experter på trädfällning i trånga miljöer.

Naturen, såväl som byggnader och människoliv, måste skyddas vid en trädfällning. Därför används modern utrustning och en metod anpassad efter platsen och miljön. Skylift kan exempelvis användas där marken lämnar lite utrymme för manövrering och man kan då såga ner trädet bit för bit.

Trädfällning Uppsala – expertens hemligheter

En trädfällning börjar alltid med en riskbedömning. Denna kalkylering är en konst i sig, med rörelse och strategi i en noggrant koreograferad dans. Genom att ta hänsyn till trädets storlek, omgivningen och närliggande fastigheter planerar man hur trädet tas ner på bästa tänkbara sätt för att inte skada omgivningen.

De stora lövverken som en gång skuggade trädgården och förhindrade solens ljus från att nå marken, kan efter en trädfällning i Uppsala göras till ved eller kompost. Denna omvandlingsprocess är dock lika viktig som själva fällningen. Allt material bör avlägsnas för att inte ta upp plats i trädgården. Det är ett omfattande arbete och en tjänst som också ofta erbjuds av många trädfällningsföretag.

Läs mer här: trädfällninguppsala.nu.